Proment

Over ons

Wat wij doen

Wij bieden verschillende training, cursussen, presentaties en workshops aan op het gebied van mentaliseren. In een veilige en empathische omgeving kan dit er toe bijdragen dat  communicatie minder beladen en bedreigend wordt. Er worden middelen en media ingezet, zoals levensverhalen, toneel, film, poëzie, dans en muziek. Zo zetten wij in op de groei van mentale weerbaarheid, waardoor het maatschappelijk functioneren kan verbeteren.

Wie zijn wij?

Stichting Proment is geregistreerd bij de KvK onder nummer 70314551. Ons RSIN is 858255431.

Dit is het bestuur:

Jacques van Hoof was jarenlang opleider psychiatrie, is hulpverlener in eigen organisatie en onderzoeker/gastdocent en adviseur van  Radboud UMC Nijmegen, en diverse buitenlandse organisaties zoals Louvain Cooperation België, Russian Khmer Friendship Hospital, Phnom Penh, Cambodja en de World Psychiatric Association, section on education.

Eric van Dijk was tot 2005 werkzaam bij Holland Casino in Nijmegen, de laatste jaren in een leidinggevende functie. Hij is actief geweest in de medezeggenschap en vakbond. Daarna heeft hij een opleiding gevolgd tot mediator. Hij werkt nu als ZZP-er en repareert computers voor het MKB en particulieren en doet soms nog een mediation. Voor de SP is hij sinds 2011 actief in de provinciale politiek.

Cor Sennef is opgeleid als psycholoog, gepromoveerd op hersenen en gedrag en voornamelijk werkzaam geweest in klinisch onderzoek. Sinds 6 jaar vooral ook actief in bestuurlijke functies in de culturele sector en heeft zich verdiept in positieve psychologie. De gelijkwaardigheid van mensen en het belang van samenwerken op deze wereld is voor hem een groot goed. Hij wil zich mede inzetten om de financiële middelen te werven om Proment haar doelstelling te laten realiseren.

Anisah Ina Rutten is werkzaam als sociotherapeut in de klinische psychiatrie, student psychologie. Moeder van 3 en betrokken bij allerlei maatschappelijke organisaties, veel bezig met de thema’s diversiteit en inclusiviteit. Voor Proment is zij bestuurslid, trainer en inspirator.

Francine Bakker heeft vanuit haar achtergrond als Cultureel Antropoloog veel affiniteit met diversiteit en inclusie. Zij heeft recent de post-HBO Kleurrijk Leiderschap afgerond. Ze werkt als persoonlijk begeleider.

Dit is onze Raad van Advies:

Floor Janssen is arbeidsrecht juriste. Ze is oud bestuurslid van stichting Proment (secretaris & penningmeester) en betrokken geweest bij de oprichting. Na 3 bestuursjaren heeft zij het stokje over gedragen en zet zij zich voor ons in als juridisch adviseur.

Amber Cové is MSc Pedagoog, afgestudeerd met de master Diversities in Youth Care. Ze ondersteunt Stichting Proment vanuit haar wetenschappelijke achtergrond door mee te denken over onder andere de theoretisering rondom mentaliseren en de interculturele dialoog en het meetbaar maken van de mentaliseren bevorderende technieken (MBT) die Proment inzet.

Veerle Wijshoff is Social Designer. Ze deed bij ons haar afstudeeronderzoek vanuit de TU Eindhoven naar het vormgeven van de conversatie tussen mensen met verschillende achtergrond. Nu geeft ze advies op het gebied van communicatie en experience design.

Maria van Kempen was actief in de gezondheidszorg en het bedrijfsleven P&O. Ze heeft ervaring in de culturele sector, theater en als ontwerper van sieraden en objecten met een dierbaar verhaal en koestering.  Ze zet haar sociale en culturele expertise in bij het vormgeven en ontwikkelen van trainingen. Als sociaal verbinder maakt ze gebruik van een toolbox, een methodiek om dialoog te bevorderen binnen Stichting Proment. 

Fatima is mama van 4 kinderen en sinds 2019 betrokken bij stichting Proment. Als ervaringsdeskundige kijkt ze met ons mee op het gebied van kinderen en bicultureel opvoeden. Daarnaast assisteert ze bij onze trainingen ‘Weerbaarheid’.